REDUCERI la produsele tale favorite in categoria SALE!

Istoria Modei

Interesul pentru moda dateaza dn vremuri stravechi, dar la modul concret, ca industrie, a inceput sa prinda contur mult mai tarziu, in jurul anului 1850.

Inainte de 1850 hainele erau cusute de mana, chiar de catre cei care le purtau. Inventia exceptionala a lui Isaac Singer vine in 1851 si schimba cursul istoriei; astfel ia viata masina de cusut cu impunsatura continua. Influenta in moda in aceasta perioada este puternic marcata de climatul geografic in care oamenii locuiau, dar si de standardele comunitatii din care faceau parte. Astfel ca, intr-o anumita regiunea, practic toata comunitatea se imbraca la fel, cu foarte mici diferente.

 

Cel caruia i se datoreaza succesiunea de tendinte noi in fiecare sezon este Ludovic al XIV-lea, care avea un simt aparte si un ochi educat pentru estetica; el schimba croiala hainelor masculine de 63 de ori in timpul domniei sale de 72 de ani.

 

Moda, prin definitie, este un obicei, o deprindere colectiva, specifica la un moment dat unui mediu social. Termenul se aplica de obicei unei persoane care poarta haine sau accesorii ce fac parte din tendintele modei actuale, chiar daca moda - la modul generic - cuprinde mai multe ramuri.

In vremurile pe care le traim moda se schimba cu o viteza incredibila, este suficient ca cineva sa descopere ceva mai bun sau mai frumos, sau chiar mai diferit, iar ulterior lumea sa se orienteze catre ceea ce apare nou in piata.